Toelatingsbeleid

Wil je je graag inschrijven op Spieringshoek? Dan vind je hieronder hoe dat precies in elkaar zit. Dat noemen we ook wel toelatingsbeleid. Voor instromers in 4 havo vind je de procedure op deze pagina.

Aanmeldweek

De landelijke aanmeldweek is van 25 t/m 29 maart 2024. Via deze website kun je jouw interesse kenbaar maken vanaf 1 februari 2024.

Onderwijs
Spieringshoek is een open katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium waar leerlingen worden voorbereid op succesvolle deelname aan de maatschappij. Daarbij vinden we het belangrijk dat we zoveel mogelijk plezier maken. 
 

Toelatingscriterium

Het basisschooladvies is leidend in ons aannamebeleid. Je bent bij ons van harte welkom met een advies voor:
- vwo
- havo/vwo
- havo
- vmboo-tl/havo (alleen in overleg met de basisschool)
 

Plaatsing

Spieringshoek heeft in het verleden altijd alle leerlingen kunnen plaatsen. Voor het komend jaar geldt dan ook dat we alle leerlingen vanuit groep 8 die zich aanmelden in de aanmeldperiode en voldoen aan de toelatingscriteria zullen plaatsen. 
 

Leerlingen met ondersteuningsbehoefte

Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn van harte welkom mits wij de benodigde ondersteuning kunnen bieden. De ondersteuning die op Spieringshoek wordt geboden staat in ons schoolondersteuningsprofiel.
 

Bericht van plaatsing

Voor 13 mei 2024 wordt een bericht van plaatsing verstuurd aan alle leerlingen die zich voor 1 april hebben aangemeld. Bij aanmelding na 1 april volgt uiterlijk 6 weken na de datum van aanmelding een bericht van plaatsing.
  

Vragen over de aanmeldprocedure?

Vragen over de aanmeldprocedure kun je stellen via: info@spieringshoek.nl